Kirjaudu

Puurakentaminen: Hiilibudjetointi tulee - rakennuksen vähähiilisyyden arviointi

Loading Loading...

Ajankohta 27.5.2020
Aika 14:00 - 15:00
Paikkakunta
Ilmoittautumisaika 25.5.2020 mennessä
Toteutustapa Webinaari


Esittely

Puurakentamisen webinaarisarjan 1. osa, aiheena rakennuksen vähähiilisyyden arviointi. Puhujana erityisasiantuntija Matti Kuittinen, Ympäristöministeriö.

Koulutuspaikka

Adobe Connect

Liity hankeviestinnän vastaanottajaksi

Lisätiedot

Miten valmistautua hiilibudjetointiin rakentamisessa? Ympäristöministeriö tavoittelee sen olevan osa rakennusvalvonnan vaatimuksia vuonna 2025. Vähähiilisen rakentamisen arviointimenetelmä on jo testausvaiheessa. Menetelmä perustuu rakennuslupavaiheessa tehtävään koko elinkaaren ilmastovaikutusten arviointiin.

Katso Ympäristöministeriön video vähähiilisestä rakentamisesta: https://www.youtube.com/watch?v=35vi55fXphI&feature=emb_title

Webinaarissa esitellään arviointimenetelmää erityisesti puurakentamisen näkökulmasta. Lisäksi esitellään toimijoita, joilta on saatavissa lisätietoja ja neuvontaa vähähiiliseen rakentamiseen. Webinaari tallennetaan ja linkki tallenteeseen lähetetään kaikille tilaisuuteen ilmoittautuneille. Reaaliajassa webinaariin osallistujat voivat esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun.

Kuinka hiilibudjetointi tulee toimimaan? Entä jos tavoitteet edelleen tiukentuvat? Millaisilla toimilla muutokseen voi valmistautua kunnissa ja yrityksissä? Miten Suomen kunnianhimoisesta tavoitteesta voisi olla myös taloudellista hyötyä?

Tule kuuntelemaan mitä vähähiiliseen rakentamisen eteen on jo tehty ja millaisia toimia on tulossa!

Luennoitsija Matti Kuittinen toimii ympäristöministeriön rakennetun ympäristön osastolla erityisasiantuntijana. Hänellä on vahva kokemus rakentamisen ympäristövaikutuksiin liittyvän ohjauksen kehittämisestä, materiaali- ja resurssitehokkuusasioista sekä rakennusmateriaalien ympäristöominaisuuksista.

Tilaisuudessa kuullaan lisäksi esittelypuheenvuorot Lauri Tähtiseltä (FIGBC, elinkaarilaskenta.fi) ja Paula Sankelolta (SYKE, hankintakeino.fi).

Tilaisuus on maksuton, avoin kaikille puurakentamisesta kiinnostuneille ja suunnattu erityisesti kuntasektorin toimijoille sekä julkishallinnon päättäjille.

Ilmoittautuminen 25.5.2020 mennessä oheisen "Ilmoittaudu"-painikkeen kautta. Webinaari järjestetään Adobe Connect -verkkokoulutusympäristössä. Luennon seuraamiseen tarvitset vain Internet-selaimen, Flash Player -ohjelmiston ja kaiuttimen/kuulokkeet. Ilmoittautuneille lähetetään tilaisuutta edeltävänä päivänä sähköpostilla linkki luentohuoneeseen sekä tarkemmat ohjeet.

Webinaarisarjassa tulossa:
2. Puurakentamisen ohjauksen ja edistämisen keinot kaavoituksessa 17.6 klo 14-15
https://www.metsakeskus.fi/tapahtumat?id=10372

3. Puurakenteiden palosuunnittelu ja -mitoitus ke 16.9. klo 14-15:00
https://www.metsakeskus.fi/tapahtumat?id=10346

Katso myös:
www.elinkaarilaskenta.fi
www.hankintakeino.fi

Lisätietoja:
Johanna Pulli
projektipäällikkö
p. 050 441 3931
johanna.pulli@metsakeskus.fi
Kaakon puurakentaminen kasvuun -hanke
www.metsakeskus.fi/kaakon-puurakentaminen-kasvuun
Suomen metsäkeskus